De bästa naturupplevelserna i Sverige

Sverige är ett land som erbjuder en rad olika fantastiska upplevelser av natur på olika sätt. Vi har både djupa skogar och höga fjäll, liksom det mesta däremellan. Men vilka är de bästa naturupplevelserna i Sverige? Här kommer 3 förslag på vad som slår det mesta.

1. Kebnekaise

Kebnekaise är Sveriges högsta berg, och här finns allt från skarpa bergstoppar, glaciärer och fantastiska utsikter. Här blandas sten och is, samt regn blåst och kyla om vintern, och skön ljummen värme om sommarhalvåret.

2. Höga kusten

Höga kusten är belägen strax ovanför Sundsvall och bjuder på storslagen natur, skärgård och helt otroliga kulturlandskap. Vad många svenskar inte vet är att höga kusten faktiskt är betraktat som ett världsarv, det vill säga en plats som anses vara viktig på en global skala. Här är det utmärkt att åka på sommarhalvåret för att vandra, eller bara titta på utsikten.

3. Ölands södra udde

Det här är en plats som är så vacker och annorlunda. Här hittar du betande kor, får och andra djur som hjälper till att hålla ett öppet och vackert landskap. Om man således vill hitta en fantastiskt plats i södra Sverige är det här verkligen stället att åka till.