Guidning


NaturService

KOPPARHATTEN

Guidning med egen guide

NaturService Kopparhatten kan erbjuda personliga guidningar efter ert behov och önskemål.

Det går också att kombinera med t.ex. mat eller fika från Skäralids restaurang.

Tips på turer som redan finns för guidning, se nedan.

För navigering över vilka leder och platser guidningarna nedan besöker, ladda ner kartan.

Nationalparksguidning 30 min

Guidning utan förflyttning, på en plast ni önskar t.ex. vid Skärdammen, Kopparhatten, Killahuset, Odensjön, Liakroken, Liagården eller vid Dahlbergs. Önskemål?

Guidningen har fokus på nationalparken och områdets geologi, biologi, kultur och sägner. Vid val av plats som har mer att berätta ingår även det.


Nationalparksguidning 1h

Guidning med förflyttning. Vi går runt Skärdammen. Guidningen har fokus på nationalparken och områdets geologi, biologi, kultur och sägner. Vi tittar även närmare på rasbranter, stenmurar och Rårödspågenskälla. Passar även för rullstol och barnvagn.


Guidning vid Killahuset 1h

Guidning med förflyttning (1h) eller utan förflyttning (30 min), efter ert önskemål. Kan utgå från Killahuset. Guidning med fokus på nationalparken och områdets geologi, biologi, kultur och sägner. Vi går på Skåneleden och gamla vägen, besöker Hjortsprånget, stugorna Liden och Killahuset. Ni får höra lite historia kring stugorna, Killahuset och Liden, bl.a. vem som bott där.


TURER MED KUPERAD TERRÄNG

Guidning Kopparhattsrundan 2h

Guidning med förflyttning. Turen följer den gulmarkerade leden. Guidningen har fokus på nationalparken och områdets geologi, biologi, kultur och sägner. På vägen passeras även intressanta platser med gammal historia. Turen genomförs i kuperad terräng.


Guidning runt Odensjön 2h

Guidning med förflyttning. Turen utgår från Röstånga turistinformation. Vi följer delar av den lilamarkerade leden runt Odensjön, tar den vita genvägen till Odensjön och den svart tillbaka till Röstånga turistinformation. Guidningen har fokus på nationalparken och Odensjön samt områdets geologi, biologi, kultur och sägner. Om ni vill avsluta vid Odensjön, ta ett bad, går det bra. Turen genomförs i kuperad terräng.


Liagårdsrundan med guide 4h

Guidning med förflyttning. Turen följer den blåmarkerade leden. Guidningen har fokus på nationalparken och områdets geologi, biologi, kultur och sägner. På vägen passeras även intressanta platser med gammal historia. Turen genomförs i kuperad terräng.


SPECIALTURER

Djurspårning med viltinventerare som guide 2h

Guidning med förflyttning. Turen kan börja vid Skäralid eller där ni önskar, även utanför Söderåsens nationalparken. Guidningen har fokus på spår efter djur, som spillning, päls, fjädrar, fotspår (möjligt om lera eller snö), betesskador, matrester, hålor m.m. Ni får reda på några inventeringsmetoder som används för bl.a. rovdjur och klövvilt. Men vi ska inte inventera utan vara skogsdetektiver, leta spår och lista ut vem som har lämnat dem efter sig. Vi kommer sannolikt inte se några stora djur men spår hoppas vi på. Turen är¨för en mindre grupp (max 15 pers) för att alla ska kunna se fynden. Aktiviteten kommer genomföras utan att störa djuren.


Skalbaggssafari med skalbaggskunnig guide 2h (säsongsberoende, för bäst utfall rekommenderas turen från slutet av maj till mitten på augusti)

Guidning med förflyttning. Turen börjar och slutar i Skäralid. Guidningen har fokus på skalbaggar, deras liv, levnadsvilkor, en del arter m.m. Vi går på spaning efter skalbaggar på olika lokaler som kan vara intressanta. Av Sveriges ca 4400 skalbaggsarter finns det i Söderåsens nationalpark 41 rödlistade arter, kanske vi får syn på några av just dem.

Turen är för en mindre grupp (max 15 pers) för att ni ska kunna se skalbaggarna.

Taggbock
Ädelguldbagge
Stor kardinalbagge

Finns det andra platser ni vill besöka med guide?

 

Vulkaner i området?

 

Klöva hallar?

 

Klåveröds strövområde?

 

Kanske ni bara önskar en vägvisare ?

NaturService

KOPPARHATTEN

 

Tillgänglig via e-post för bokning av företagets tjänster eller frågor kring dessa.

Nås på telefon under förmiddagar.

 

ÖVRIGA FRÅGOR:

 

Söderåsens nationalpark

Alltid öppet. Hemsida

 

naturum Söderåsen

0435-44 21 20

Öppettider

 

Skäralids restaurang

0435-44 23 32

Öppettider

 

Röstånga turistinformation

0435-913 53

 Öppettider

 

Se även www.soderasen.com

KONTAKT

 

Postadress:

NaturService Kopparhatten

Stenskogen 701

243 91 Höör

 

E-post:

info@naturservice. se

 

Telefon:

(+46) 0709 - 605316

 

Facebook

 

Instagram

naturservice_kopparhatten

 

 

Copyright © All Rights Reserved

(Alla foto på sidan ägs av Emilia Broberg)

 

NaturService Kopparhatten är godkänd för F-skatt

Sidan uppdaterades 2019-06-26